+3626-550196 info@networksped.hu

Egy kismadár délre repült, amikor beköszöntött a tél. Annyira hideg volt, hogy repülés közben a madár megdermedt, és a földre zuhant egy mezőn.

Ahogy ott feküdt, arra jött egy tehén és rápottyantott némi ürüléket.

A dermedt madár ott feküdt a meleg ürülékben, és kezdett felmelegedni tőle.

Csak feküdt a melegben és olyan boldog volt, hogy énekelni kezdett.

Arra jött egy macska, aki meghallotta a madáréneket.

Követte a hangot és eljutott a madárhoz, aki a tehéntrágyában feküdt.

A macska azonnal kiásta a madarat és megette.

A történet tanulságai:

1. Nem mindenki az ellenséged, aki sz..ik rád.

2. Nem mindenki a barátod, aki kiránt a sz..ból.

3. És ha nyakig ülsz a sz..ban, akkor a legjobb, ha halkan és megfontoltan cselekszel!

Ezért megfontolásra ajánlom ezt a felmérést, melyet a VG tett közzé e hónap elején, bár remélem, hogy alkalmi és rendszeres blog olvasóim kivételként erősítik a felmérésben megjelenő statisztikát.

A kutatás szerint az 5-9- főt foglalkoztató kis vállalkozások kockázata a legnagyobb, ők érzik magukat leginkább veszélyeztetve a nemfizetés miatt. Tény, hogy sokszor kényszerülnek a tényleges lehetőségeiknél magasabb kockázatot vállalni úgy, hogy annak valóságos mértékével csak utólag szembesülnek, amikor már késő.

Mint ahogy a példaként említett kismadár is a macska áldozatává vált, mert nem a megfelelő ?marketinget? alkalmazta a ?kellemes melegben? ugyanígy e kis cégek is sokszor átgondolatlanul vállalnak fuvarokat majd csak lesz valahogy jeligével.

Az APEH 2009-es statisztikája szerint a leírási veszteség átlagosan 2,4 % a kockázatosabb építőipar és fuvarozás természetesen e feletti szintet képvisel. Vagyis 100 millió Ft kiszámlázott árbevételből könnyen összejön 3-4 millió Ft be nem hajtható követelés egy – egy évben.

  • Ha számodra is ismerős a VG felmérésben megfogalmazott probléma,
  • Ha kicsi cégednek nagyobb biztonságot szeretnél,
  • Ha képes vagy ezért érdemben cselekedni is,

akkor látogass el a www.networksped.hu oldalra és győződj meg arról, hogy számláidat tényleg ki fogják, és ki tudják megbízóid fizetni. A magyar megbízóidat most blog olvasóként ingyenesen ellenőrizheted.

Légy biztos benne, hogy

  • Partnered nem áll felszámolás alatt,
  • Partnered ellen nem indítottak csődeljárást,
  • Partnered bankszámláját nem zárolták,
  • Partnered cége létezik, és jogszerűen működik,

Amennyiben a fentiek rendben teljesülnek egy-egy megbízód esetében, akkor arról a partneredről ?a nincs negatív megjegyzés? jelenik meg.

Ez esetben az a jó hír, ha nincs rossz hír. Ha valamelyik megbízódnál felmerül egyik vagy másik esemény, annak valódi súlyát szakértő kollegánk rövid határidőn belül egy ingyenes telefonos tanácsadás keretében kielemzi.

Ajánlatunk során egyszerre maximum 1000 hazai partneredet tudjuk megvizsgálni. Amennyiben külföldi megbízóidat is szeretnéd ugyanígy átvilágítani, azt egyedi ajánlatunk visszaigazolását követően tudjuk megkezdeni. Pillanatnyilag ez a szolgáltatás a kelet-európai régióra vonatkozóan működik. Ilyen esetben a monitoring eredménye 7 munkanapon belül érhető el.